dimecres, 16 de febrer del 2011

Ànima i ànimus

L'ànima representa l'aspecte femení present en l'inconscient col.lectiu dels homes i l'ànimus és l'aspecte masculí present en l'inconscient col.lectiu  de la dona. Units se'ls reconeix com syzygy. L'ànima representa l'emoció i l'eros i l'ànimus pel principi del logos, del coneixement, del pensament, de la idea.
L'ànima ha d'aprendre de l'ànimus, de l'esperit i l'ànimus ha d'aprendre de l'alma i dels afectes i sentiments.
La unió dels opostos creen el total i és impossible l'existència de qualsevol cosa sense que existeixi el seu opost ja què no pot existir el blanc sense el negre, la vida sense la mort, els àngels sense els dimonis i justament és aquesta oposició la que crea el poder. L'atracció cap el contrari i aquest mateix contrari formen part d'un mateix.
El principi d'entropia estableix la tendència dels opostos a atreure's entre ells, amb la finalitat de disminuir la quantitat d'energia vital que usem al llarg de la vida, així que el nostre subconscient ens arrossega a buscar persones completament diferents al nostre arquetip.
Així doncs no ens equivoquem a l'escollir companys de camí, qui treballa es el nostre subconscient que busca el mínim esforç per fer la ruta de la nostra vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada