dimecres, 1 de febrer del 2012

CATALONIA THE NEXT ONE


L’Alex Salmond ahir va decidir que el referèndum sobre la independència d’Escòcia es realitzarà la tardor del 2014, per a ells és la decisió més important que prendrà la nació en 300 anys i no serà el parlament de Londres qui els digui la data en què s’ha de fer ni els guií per un full de ruta que no és l’escocès. I em sembla genial, crec que un líder ha de tenir les coses clares i no permetre que ningú s’immisceixi en els processos endegats pels pobles cap a la seva sobirania.
El cap de govern dels Britànic ha dit que a ell i al seu partit no els fa gràcia que  Escòcia decideixi marxar del que és el Regne Unit, però que com a mostra de democràcia entén que un poble té dret a definir la seva història i que si el poble escocès, exercint el dret a la seva sobirania, decideix seguir sol el seu camí, no poden més que desitjar-los sort i que en ells hi trobaran el seu recolzament.
A primeres hores del dia, The Guardian ha engegat una enquesta a la seva web on pregunta a tots els britànics si estarien a  a favor d’una Escòcia independent i el si guanya amb una absoluta majoria.
El camí iniciat per escòcia no té perquè ser el mateix que hauríem d’iniciar els catalans, és més, crec que el nostre camí ha de ser totalment diferent ja què, per començar la democràcia espanyola no està establida com la britànica i el grau de cultura democràtica espanyol és més bé escàs. Us imagineu en Rajoy dient que com a president del Regne d’Espanya i amb tot el dolor del seu cor ja què preferiria que Catalunya continués formant part de la unitat nacional, entén però, la posició catalana i els catalans, com a membres de ple dret, han de poder decidir lliurement el futur de la seva terra, que si decidissin en referèndum iniciar el camí sols només els queda desitjar-nos molta sort i que en els espanyols trobaran a uns germans. No us ho imagineu, veritat? Doncs jo tampoc, això és pura ciència ficció. I encara és més ciència ficció pensar que la gent de les altres autonomies espanyoles votarien a favor de l’autodeterminació catalana. Així que realment crec que en aquests moments no podem seguir la seva via, la nostra via ha de ser molt més resolutiva, pràctica i ràpida: dimissió del president Mas i convocatòria de noves eleccions i principal i únic punt del programa ha de ser el d’assolir la independència de Catalunya, les eleccions les tornaria ha guanyar en Mas i, aleshores, amb la unitat de tots els partits independentistes, proclamar la independència de la Nació. Quin és millor referèndum que unes eleccions?
Les eleccions ja pregunten i,la veritat, sóc de les que pensa que a qui no li agradi el resultat, carretera i manta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada