dimecres, 1 de febrer del 2012

UNA NOVA VIA


Comencem any nou i em pregunto què sentiran els nostres governants del que estan fent, n’estaran realment orgullosos ?
I n’estic segura que no, no ho poden estar, però, la veritat és que no crec que ho sàpiguen fer millor. O, ves a saber,  igual sí que en saben però no ho fan perquè no ho han arribat a sentir necessari o convenient i això es deu a què l’ésser humà encara obeeix pautes d’acció arcaiques i ens movem pels sentits primaris. Són molts segles de pensar que les coses són blanques o negres i que són inamovibles, el que cal doncs és coratge, intel·ligència i preparació per a fer-les canviar.
La nostra societat és diversa i complicada d’entendre i tothom sabem que cal fer esforços per a ser dialogants, respectuosos i tolerants, però ens costa fer-ho d’una manera constructiva quan els interessos i les opinions divergeixen o entren en conflicte amb els interessos propis.
Per tant, que necessiten actualment els nostres governants? Un canvi d’òptica. Una nova visió que ens permeti incorporar perspectives mai previstes i desmuntar els tòpics  que reproduïm generació rere generació i que ens porten a error rere error, encara que ho fem per vies diferents.
Els governants s’han de recolzar en el poble, en la gent que ja no té por de fer un primer pas i que estarem al seu costat ajudant-los fins assolir la independència i perseverant davant les moltes dificultats que sorgiran. Els estem esperant per a què ens guiïn cap al projecte de futur més important de Catalunya, l’autodeterminació del poble i el renaixement de l’Estat Català, però, per això, el més important és posar-nos en camí.
El poble ja ha començat a caminar, ja sap on van iniciar el camí i quina és l’arribada però anem una mica perduts per manca de lideratge, i sabem que si els polítics no hi són, ens costarà més de fer-lo, però el farem i la ruta  l’anirem dibuixant dia a dia, i a vegades ens estavellarem, i altres vegades haurem de recular, però segur que ens en sortirem. Governants, deixeu la por de costat, mireu una nova via si cal i afegiu-vos al poble, sinó el poble us passarà comptes el dia de demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada