dimarts, 19 de gener del 2010

Assassinat al pont

“Una jove esposa, poc atesa per un marit massa ocupat en els seus negocis, es deixa seduir i passa la nit amb el seu amant en una casa situada a l'altre costat del riu.

De matinada, abans no torni el seu marit que està de viatge, ha de passar un pont per tornar a casa seva, però un boig, fent gestos amenaçadors, li tanca el pas.
La dona veu un home que es dedica a passar gent amb la seva barca. Ella hi vol pujar, però el barquer li demana els diners del passatge. La dona no té diners, i per més que li demana i li suplica, el barquer es nega a passar-la si no li paga per avançat.
Aleshores torna a casa del seu amant i li demana diners, però ell s’hi nega sense donar-li explicacions.
Llavors es recorda d'un amic solter que viu a la mateixa riba i va cap a casa seva. Ell li tenia un amor platònic, però ella mai havia volgut teni-hi cap relació amorosa. Li explica tot i li demana diners. Ell també s’hi nega i mostra decepció per la conducta tan lleugera de la dona.
La dona torna al pont per a intentar convéncer al barquer, però aquest ja ha marxat.
Llavors desesperada decideix creuar el pont.
El boig la mata.”

Aquest és un real publicat a una revista francesa l'any 65.





He estat pensant quin d'aquests sis personatges pot ser considerat com a responsable d'aquesta mort i he arribat a aquestes conclusions.


1r.- Ella mateixa.


2n.- L'amic.

3r.- L'amant.

4t.- El barquer.

5è.- El marit.

6è.- El boig.

Ara ho explico..primerament he pensat que el responsable de la mort era el boig, però si és boig és el que causa la mort però no és responsable ja què legalment un boig no té responsabilitats sobre els seus actes; així doncs, he hagut de reconsiderar tota la situació.

He decidit que la dona era la primera perquè cadascú ha de ser responsable dels seus actes, ella sé que no volia morir però si ella va fugir en una primera vegada i va buscar ajuda, va ser perquè sabia del perill, aleshores la seva decissió de creuar pel pont no va ser l'adequada.

L'amic el poso en segon lloc perquè si és amic vol dir que és una persona que t'estima, aleshores no podia cegar-se pels retrets i la gelosia.

L'amant té un "honrós" tercer lloc perquè és responsable en la mesura d'espectador, sabent que ella estava en perill i encara que no hi hagués una relació més que sexual, hagués hagut d'ajudar-la d'alguna manera. Es suposa que algun afecte devia sentir per la noia.

El barquer i el marit no sé si posar-los com a 4t i 5è o a la inversa... Ells són responsables indirectes i sense el seu coneixement. El barquer mira pel seu negoci i no sap la realitat del que passa (al relat no diu que la dona expliqui el problema al barquer) i el marit es troba en una situació ben semblant, es troba treballant i no descriu el que hi havia dins la parella però igual ella es trobava poc atesa i ni ho havien parlat.

1 comentari:

  1. Conclusió: no s'ha d'anar mai pel món sense calers, i menys si tens un embolic...

    ResponElimina